Főoldal Rólam Tanfolyamok/árak Helyszín/időpontok Kedvcsináló Corso d' Ungherese Fordítás/tolmácsolás
 
  Kedves Tanulni vágyó, engedd meg, hogy bemutatkozzam!  
 

Király Katalinnak hívnak, és fő célom, hogy az órák jókedvű, barátságos légköre és színes, játékos, interaktív feladatok segítségével minél könnyebbé és gyorsabbá tegyem számodra az olasz nyelv tanulását. Ebben szakmai tudásom és tapasztalatom fog segíteni Neked, amit az alábbi helyeken szereztem meg: Olaszul a pestszentlőrinci Steinmetz Miklós (ma Hunyadi) Gimnáziumban kezdtem tanulni, ott szerettem bele ebbe a gyönyörű nyelvbe, és később felsőfokú tanulmányaimat is az ELTE - BTK olasz - magyar szakán folytattam. Diplomamunkámat a magyar építészeti szakszókincs olasz eredetű elemeiről írtam.

Már egyetemista koromban vállaltam olasztanítást, fordítást, tolmácsolást, idegenvezetést, az egyetem elvégzése után pedig több éven keresztül főállású tolmácsként dolgoztam olasz tulajdonú cégeknél, ahol nem csak az olasz beszállítókkal való kapcsolattartást és a kereskedelmi nyelvezetet sajátítottam el, a különböző bankokkal, könyvelőkkel, adószakértőkkel, ügyvédekkel történő mindennapos tárgyalásokon történő tolmácsolással, a legkülönfélébb szerződések és egyéb hivatalos dokumentumok fordításával naprakész tudást és gyakorlatot is szereztem az olasz üzleti nyelv, és általában az üzleti élet terén. Ezt a tudást később az olasz nyelvtanításnál is jól tudtam kamatoztatni, mivel több éven át dolgoztam a Studio Italia nyelviskolának, ahol általános nyelvtanfolyamok mellett vállalati kihelyezett tanfolyamokat is tartottam cégek vezető tisztségviselőinek.

2006 - 2007 -ben az ELTE-ÁJTK -n (ahol általános jogi tanulmányokat is folytattam) olasz jogi szaknyelvi kurzust végeztem el, aminek keretében gazdasági jogi szaknyelvi tudásom elmélyítése mellett közjogi, (főleg alkotmányjogi) szaknyelvi ismeretekre is szert tettem

 
REFERENCIÁK * Tutto Mobili Kft * Velolux Kft * Studio Italia * Parmalat * ITALGAS (Tigáz) *
* Ganz Ansaldo Zrt * Hungary Meat Kft * Inter-Europa Bank * Pini Hungary Kft (Kométa 99 Zrt) *